Home . Biosfere . Hani shpejt bukë?! Duhet të ndaloni menjëherë sepse…

Hani shpejt bukë?! Duhet të ndaloni menjëherë sepse…

Konsumoni në mënyrë të shpejt ushqimin? Epo duhet ta ndaloni pasi sipas një studimi të fundit kjo mënyrë e të ushqyerit rrit riskun për sëmundje të zemrës, diabetit dhe obezitetit.

Shpejtësia e lartë në ngrënie ndërlidhet me shtimin në peshë kryesisht me shtimin e dhjamit në zonën e belit, shtimin e sheqerit në gjak.

Loading...

Dr. Takayuki Yamaji, udhëheqësi i studimit mori në studim rreth 1.000 persona për një periudhë 5 vjeçare dhe i ndau në tre grupe, ngrënësit e shpejt, të ngadaltët dhe mesatarët.

E në përfundim rezultoi se personat që konsumojnë shpejt vaktin kanë një shans me rreth 11.6% që të zhvillonin sindromat metabolike, konsumimi i mesatar rreth 6.5% dhe te ngadaltët rreth 2.3%.

Loading...

Kjo ndodh pasi sinjali i ngopjes do pak kohë që të shkojnë në tru dhe teksa ne konsumojmë shpejtë nuk i lëmë hapësirë e duhur që truri të kundërpërgjigjet në kohë.

Komento
Loading...
Mos Humbisni:
Thëniet që frymëzuan botën: “Hidhmë tek ujqërit, dhe unë do të kthehem duke i prirë kopesë”

Close